Деякі аспекти інтенсифікації підземних робіт на підприємствах вугільної промисловості - Гріньов, В.Г.; Ніколаєв, П.П.; Пономаренко, Д.О. (Інститут фізики гірничих процесів НАН України, 2009)
Приведено аргументацію прямого зв'язку погіршення стану справ у гірничодобувній галузі із тривалою відсутністю належної уваги в країні до галузевої і академічної науки гірничого напрямку. Обґрунтовано можливі варіанти наукового супроводу реалізації мети «Концепції розвитку вугільної промисловості України» (2008 р.). The argumentation of direct relationship between coal-mining industry degradation and long-term lack of proper attention to the branch and academic mining science in the country is presented. Possible scenarios of scientific support to fulfil the goal of “Concept of Ukrainian coal-mining industry development” (2008) are substantiated.