Перший палац К.Г. Розумовського в Батурині - Терех, М.І. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті досліджуються проблеми відбудови Батурина
за часів гетьманування К. Розумовського та, зокрема, історія
спорудження його дерев’яного палацу. В статье исследуются проблемы восстановления
Батурина времен гетманства К. Разумовского, строительство
его деревянного дворца, место его расположения. The article researches the reconstruction of Baturyn during the
hetmanship of Kyrylo Rozumovskyi and the building of his wooden
palaces. Locations of the palace are analyzed.