Рукописне Євангеліє Петра Конашевича Сагайдачного кінця ХV – початку ХVI ст. - Кукса, Н.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
Дана стаття – спроба знайти обґрунтування припущенню про передачу рукописного Євангелія кінця ХV – початку ХVI століття до Свято-Успенської церкви в Чигирині Петром Конашевичем Сагайдачним. Данная статья – попытка найти обоснование предположению о передаче рукописного Евангелие конца ХV – начала ХVI века в Свято-Успенскую церковь в Чигирине Петром Конашевичем Сагайдачным. This article is an attempt to find a ground to supposition about a transmission handwritten gospel of the ХV-th – beginning of the ХVI-th century to the Saint-Assumption church in Chyhyryn by Petro Konashevych Sahaidachnyi.