Класифікація дерево-земляних лінійних укріплень Белгородської засічної лінії XVII ст. - Бережинський, В.Г.; Мірошниченко, О.М. (Сіверщина в історії України, 2012)
Стаття присвячена дерево-земляним укріпленням
Белгородської засіки у XVII ст. Поданий їх перелік, опис
та авторська класифікація. Окрім того, мова йде про
використання результатів дослідження для класифікації давньоруських укріплень. Статья посвещена древо-земляным укреплениям
Белгородской засеки в XVII в. Представленный их перечень,
описание и авторская классификация. Кроме того, речь идет
об использовании результатов исследования для класификации древнерусских укреплений. Article tells about wooden and earthen fortification of
Belhorodska abatis line in the XVII century. An enumeration,
description and author’s classification of Old Russian fortification
are presented.