Деякі відомості з біографії генерального судді Я. Улізка - Степенькін, С.Ю. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті досліджується біографія генерального судді Якова Улізка. Вказано, що він походив із Корсуня на Правобережній Україні. Проаналізовано його діяльність на посадах генерального судді, корсунського полковника, стародубського наказного полковника і стародубського полкового судді. Встановлено
правильність написання його прізвища. В статье исследуется биография генерального судьи Якова
Улизка. Указано, что он походил из Корсуня на Правобережной
Украине. Проанализирована его деятельность на должностях
генерального судьи, корсунского полковника, стародубского
наказного полковника и стародубского полкового судьи. Выяснено правильность написания его фамилии. The biography of general judge of Yakiv Ulizko is investigated
in this article. We have some information that he took place from
Korsun on Right bank Ukraine. His activity on positions of general
judge, Korsun’s colonel, Starodub’s order colonel and Starodub’s
regimental judge is analysed. The rightness of writing of his surname is set.