Значне товариство Глухівської сотні в середині XVII – середині XVIII ст. - Кривошея, І.І. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті розглядається персональний склад значного
товариства Глухівської сотні Ніжинського полку середини
XVІІ – середини XVIIІ ст. Аналізується категорія «товариство
сотні» в структурі неурядової старшини. Рассматривается личный состав значного товарищества
Глуховской сотни Нежинского полка в середине XVII – середине
XVIII ст. Анализируется категория «товарищество сотни» в
структуре неурядовой старшины. The officers (of Cossacks) of the Distinguished fellowship of the
Hlukhiv’s company (sotnia) of Nizhyn Regiment in the middle of the XVII
- the middle of the XVIII century is examined. The category «fellowship of
the company» in the «neuriadova starshyna» structure is analyzed.