Палубничі та конюшевці гетьманського двору (друга половина XVII – перша третина XVIII ст.) - Васильєва, О.О. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті досліджується історія становлення палубничих та конюшевців як окремої соціальної групи козацького стану. Проаналізовано їх соціальний статус та особливості служби при гетьманському дворі. В статье исследуется история становлення палубничих и конюшевцев как особых социальных групп казаческого сословия. Осуществлен анализ их социального статуса и особенностей службы при гетманском дворе. The history of the formation of the palubnychi and koniushevtsi as a particular social group of the Cossak classis being investigated. The analysis of their social status and the distinctive features of their service at the Hetman court has been made.