Огляд документальної бази історії Гетьманщини у фондах Центрального державного історичного архіву України у Києві - Бєлашов, В.І. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті здійснено огляд найважливіших фондів ЦДІАК України, виявлено зміст справ, котрі відображають державницьку і правову діяльність органів управління. В статье сделан обзор важнейших фондов ЦГИАК, выявлено содержание дел, которые отражают государственную и правовую деятельность органов управления. The article contains the study of the most important funds of Central State historical archive of Ukraine ( Kyiv). The content of the files reflecting the state-building and juridical activity of managing organs is reviewed.