Найвидатніший гетьман України - Зуй, В.Д.; Недюха, М.П. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті здійснено комплексний аналіз діяльності Івана
Степановича Мазепи як державного діяча та визначено низку
факторів, які спричинили переорієнтацію зовнішньополітичного протекторату України. В статье проанализирована деятельность Івана
Степановича Мазепы как государственного деятеля и
определены ряд факторов, которые переориентировали
внешнеполитический протекторат Украины. In the article complex analysis of Ivan Stepanovych Mazepa’s
activity as public figure is made. Some factors which gave rise to the
reorientation of foreign policy protectorate of Ukraine are fixed.