Державотворча діяльність гетьмана Д. Апостола у світлі вітчизняних джерел - Засипко, М.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті подається короткий аналіз архівних джерел Центрального державного історичного архіву у м. Києві. Аналізуються деякі відомості з особистого життя гетьмана та його родини, охарактеризовано політику гетьмана на основі архівних документів. В статье подается короткий анализ архивных источников Центрального государственного исторического архива. Характеризуется политика гетмана на основе архивных документов, а также некоторые сведения из личной жизни гетмана и его семьи. In the article short analysis of the archival sources of the Kievan Central Record historical office is given. The policy of hetman is characterized on the basis of the archived documents, and also some information from the personal life of hetman and his family.