Особенности проектирования компьютерных систем на кристалле ПЛИС - Палагин, А.В.; Яковлев, Ю.С. (Математичні машини і системи, 2017)
На основании анализа отечественных и зарубежных публикаций определены особенности проектирования «системы на кристалле» ПЛИС (System on Chip-SoC), включающей сложные функциональные блоки (СФ-блоки), а также встроенные процессорные ядра. При этом представлены возможные типы СФ-блоков, а также программного обеспечения, и определены проблемы, возникающие при проектировании. Приведены параметры некоторых синтезируемых СФ-блоков, а также информация о маршруте проектирования проекта на кристалле. На підставі аналізу вітчизняних і закордонних публікацій визначені особливості проектування «системи на кристалі» ПЛІС (System on Chіp-SoС), що включає складні функціональні блоки (СФ-блоки), а також вбудовані процесорні ядра. При цьому представлені можливі типи СФ-блоків, а також програмного забезпечення, та визначені проблеми, що виникають при проектуванні. Наведено параметри деяких синтезованих СФ-блоків, а також інформацію про маршрут проектування проекту на кристалі. On the bases of the analysis of domestic and foreign publications there were defined the features of designing “systems on a crystal” FPGA (System on Chip-SoC), including difficult functional blocks (DFblocks) as well as the built in processor cores. Moreover there were presented the possible types of DFblocks and software arising at designing. The parametres of some synthesized processor DF-blocks as well as brief information about results of two developed projects on a crystal are resulted.