Підходи до розробки нової архітектури системи управління неоднорідними безпроводовими сенсорними мережами - Романюк, В.А.; Лисенко, О.І.; Алєксєєва, І.В.; Романюк, А.В.; Новіков, В.І. (Математичні машини і системи, 2017)
Стаття присвячена розробці нової архітектури побудови системи управління безпроводовою сенсорною мережею з різнорідними сенсорами, здатними до сомоорганізації інформаційного обміну, а також адаптивними до умов функціонування, які неможливо передбачити у процесі проектування. Статья посвящена разработке новой архитектуры построения системы управления беспроводной сенсорной сетью с разнородными сенсорами, способными к самоорганизации информационного обмена, а также адаптивными к условиям функционирования, которые невозможно предусмотреть в процессе проектирования. The purpose of this research is to develop a new architecture of building management system of wireless sensor network with heterogeneous sensors that are able to self-organize information exchange as well as are adaptive to conditions of functioning that are impossible to predict in design process.