Етапи розвитку жіночої освіти у Російській імперії ХІХ ст. - Корнієнко, К.С. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статі приділено увагу становленню та розвитку
жіночої освіти в Російській імперії ХІХ ст., створенню
системи навчальних і виховних закладів для жінок. На підставі
аналізу історичних джерел зроблений висновок про історичну
значущість освітніх реформ. В статье уделено пристальное внимание становлению
и развитию женского образования в Росийской империи ХІХ
в., созданию системы образовательных и воспитательных
учреждений для женщин. На основе анализа исторических
документов сделан вывод об исторической значимости
образовательных реформ. The paper focuses on the foundation and development of the
women education in the Russian Empire in the XIX-th century, the
creation of the educational institutions for women. Emphasized here
is the conclusion of the historical significance of the educational
reforms made under the analysis of the historical documents.