Особливості діяльності повітових земських установ Чернігівської губернії з продовольчого забезпечення населення в 60-90-х роках ХІХ ст. - Петровська, Ю.М. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті розглядаються особливості діяльності повітових
земських установ Чернігівської губернії з продовольчого
забезпечення населення в 60-90-х рр. ХІХ ст. Особлива увага
приділяється діяльності повітових земств із вироблення
заходів, здатних оптимізувати процес видачі хлібних позичок
населенню під час неврожаїв. Аналізуються причини невдач
земських діячів у цьому напрямку. В статье рассматриваются особенности деятельности
уездных земских учреждений Черниговской губернии по
продовольственному обеспечению населения в 60-90-е гг. ХIХ ст.
Особенное внимание уделяется деятельности уездных земств
по выработке мероприятий, способных оптимизировать
процесс выдачи хлебных ссуд населению во время неурожаев.
Анализируются причины неудач земских деятелей в этом направлении. The article reviews the features of activity of povit zemstvo
establishments of Chernihiv province in food providing of population
in the 60 – 90-th of the ХІХ-th century. The special attention is
applied to the activity of povit zemstvos in formation of measures,
able to optimize the process of delivery of grain loans for population
during crop failures. Reasons of failures of zemstvo figures in this
direction are analysed.