Судові повноваження земських начальників та засоби їх реалізації (на матеріалах Чернігівської губернії) - Ващенко, А.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті, в контексті проблеми реформування системи
управління та суду Російської імперії другої половини ХІХ –
початку ХХ ст., розглядаються питання про обсяг судових
повноважень земських начальників та засоби їх реалізації. В статье, в контексте проблемы реформирования системы
управления и суда Российской империи второй половины ХІХ
– начала ХХ вв., рассматриваются вопросы объема судебных
полномочий земских начальников и средства их реализации. The article reviews issues of the scope of land captains’ court
authorities and means of their realization – in the context of the
problem of executive system and court reforming in Russia empire in
the second half of the XIXth – the beginning of XXth century.