Скарги як джерело вивчення соціально-економічних змін у Київській губернії (1861-1917 рр.) - Казьмирчук, М.Г. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті аналізуються скарги населення Київської губернії пореформеного періоду та можливості вивчення їх як повноцінних джерел з вивчення соціально-економічних процесів. В статье анализируются жалобы населения Киевской губернии после реформенного периода и возможности их изучения как полноценных источников по изучению социально-экономических процессов. In the article complaints of the population of Kyiv province at the after reformation period and their potential as source of full value for socioeconomics’ investigation are analyzed.