Використання танків при обороні (облозі) Одеси у 1941 р. - Овчаренко, М.В. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті розглянуто питання використання танків
захисниками Одеси і румунськими військами у 1941 році,
досліджено порядок і ефективність їх використання, кількісні
та якісні характеристики танків воюючих сторін. В статье рассмотрены вопросы использования танков
защитниками Одессы и румынскими войсками в 1941 году,
исследован порядок и эффективность их боевого использования,
количественные и качественные характеристики танков воюющих сторон. The paper considers the use of tanks defenders of Odessa and
Romanian troops in 1941, shows the quantitative and qualitative
characteristics of the tanks of the warring parties, as well as the
procedure and the effectiveness of their combat use.