Прогноз геологических нарушений по удельному значению начальной скорости газовыделения - Стариков, Г.П.; Рубинский, А.А.; Радченко, А.Г.; Рыжков, М.Ф. (Інститут фізики гірничих процесів НАН України, 2009)
Виконано дослідження мінливості початкової швидкості газовиділення зі шпурів у блоці № 10 на шахті «Красноармійська-Західна № 1». Установлено факт чергування ділянок з підвищеним та зниженим газовиділенням як у зонах гірничо-геологічних порушень, так і в нормальних умовах залягання вугільного пласта. Changeability of initial gas emission rate from boreholes in the section № 10 of mine «Krasnoarmeyskaya-Western № 1» was studied. It was established that areas with enhanced of reduced gas emission alternate in zones of tectonic faults as well as in normal conditions of coal seam.