Троїцький собор у Глухові напередодні руйнації - Шишкіна, Ю.А. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті розглядаються проблеми будівництва, руйнації
та відновлення Троїцького собору у м. Глухові Сумської обл.
Особлива увага приділяється аналізу проекту консервації
пам’ятки, зробленому у 1959 р. В статье рассматриваются проблемы строительства,
разрушения и восстановления Троицкого собора в г. Глухове
Сумской обл. Особенное внимание уделено анализу проекта
консервации памятника, сделанного в 1959 г. The paper reviews problems of building, ruin and renovation
of Holy Trinity Cathedral in Hlukhiv Sumy region. Special attention
is considered to analysis of conservation project of the monument,
which was made in 1959.