Сучасні музейні колекції з історії кримських караїмів: проблеми та перспективи розвитку - Прохоров, Д.А. (Сіверщина в історії України, 2012)
У статті розглядається сучасний стан музейних колекцій з історії кримських караїмів у контексті реконструкції минулого корінних народів Криму і збереження їх історико-культурної спадщини. В статье рассматривается современное состояние музейных коллекций по истории крымских караимов в контексте реконструкции прошлого коренных народов Крыма и сохранения их историко-культурного наследия. In this article the modern state of the museum collections on history of the Crimean Karaite’s is analysed in the context of reconstruction of the past of a native people of the Crimea peninsula and maintenance of their Historical and Cultural heritage.