Оценка погрешности определения параметров трещиностойкости на образцах горных пород с надрезами - Бачурин, Л.Л.; Ревва, В.Н. (Інститут фізики гірничих процесів НАН України, 2009)
Проаналізовано особливості визначення параметрів тріщиностійкості гірських порід на зразках з штучними тріщинами (надрізами), та вплив параметрів надрізів на якість результату. Обґрунтовано – на прикладі пісковиків – можливість використання зразків без надрізів. Fracture toughness measurements technique is analysed for the case of rocks specimens with notched simulating the crack. Notch parameters effect on the end result is determined. Possible use of unnotched specimens in the case of sandstones is substantiated.