Добовий моніторінг артеріального тиску і ліпідного обміну у хворих на артеріальну гіпертензію, поєднану з дисліпідемією, під дією лікування - Руденко, Т.М.; Сміянова, Ю.О.; Власенко, О.М.; Бутікова, О.О.; Самбург, Я.Ю. (Международный медицинский журнал, 2016)
Вивчено динаміку показників добового моніторування артеріального тиску і ліпідного обміну у хворих на артеріальну гіпертензію, поєднану з дисліпідемією, під впливом комбінованої терапії інгібітором ангіотензинперетворюючого ферменту периндоприлом, β−блокатором небівололом та аторвастатином. Відзначено позитивний вплив обраної комбінованої терапії на добовий профіль артеріального тиску та рівень ліпопротеїнів крові. Изучена динамика показателей суточного мониторирования артериального давления и липидного обмена у больных артериальной гипертензией, сочетанной с дислипидемией, под действием комбинированной терапии ингибитором ангиотензинпревращающего фермента периндоприлом, β−блокатором небивололом и аторвастатином. Отмечено положительное влияние выбранной комбинированной терапии на суточный профиль артериального давления и уровень липопротеинов крови. The parameters of daily blood pressure monitoring and lipid metabolism were investigated in patients with arterial hypertension combined with dyslipidemia under the influence of combination therapy with ACI−inhibitor perindopril, β−blocker nebivolol and atorvastatin. Positive influence of the selected combined therapy on the daily profile of blood pressure and blood lipoprotein level was noticed.