Медико−соціальні проблемні аспекти способу життя студентів медичного університету - Огнєв, В.А.; Галічева, Н.О.; Чумак, Л.І.; Веретельник, О.А.; Подпрядова, А.А. (Международный медицинский журнал, 2016)
Досліджено спосіб життя студентів першого курсу медичного університету за критеріями дотримання режиму дня, режиму відпочинку та сну, фізичної активності, наявності шкідливих звичок. Виявлено проблему недотриманості режиму дня та відпочинку, нерегулярність харчування, незадовільний рівень фізичної активності та значний відсоток студентів, які мають шкідливі звички. На основі отриманих даних буде побудована модель моніторингу стану здоров'я студентів−медиків. Исследован образ жизни студентов первого курса медицинского университета по критериям соблюдения режима дня, режима отдыха и сна, физической активности, наличия вредных привычек. Обнаружена проблема несоблюдения режима дня и отдыха, нерегулярность питания, неудовлетворительный уровень физической активности и значительный процент студентов, имеющих вредные привычки. На основе полученных данных будет построена модель мониторинга состояния здоровья студентов−медиков. The lifestyle of the first−year students of medical university was investigated using the criteria of compliance to day regimen, that of rest and sleep, physical activity, the presence of bad habits. The problem of non−compliance with day regimen and that of rest, irregular meals and insufficient levels of physical activity as well as high percentage of the students having bad habits were detected. These findings can be used to build a model of health monitoring of medical students.