Варіанти формування езофагогастроанастомозу в пацієнтів із захворюваннями стравоходу - Усенко, О.Ю.; Сидюк, А.В.; Клімас, А.С. (Международный медицинский журнал, 2017)
Наведено результати пошуку літератури щодо існуючих способів і підходів до формування анастомозу у пацієнтів із захворюваннями стравоходу. Показано, що результати після езофагектомії можуть бути пов'язані з багатьма факторами (способом формування анастомозу, досвідом хірурга та правильністю технічного виконання анастомозу, індивідуальним підходом до хворого), а також із тим, наскільки застосований спосіб відповідає принципам оптимального загоєння анастомозу. Приведены результаты поиска литературы по существующим способам и подходам к формированию анастомоза у пациентов с заболеваниями пищевода. Показано, что результаты после эзофагэктомии могут быть связаны со многими факторами (способом формирования анастомоза, опытом хирурга и правильностью технического исполнения анастомоза, индивидуальным подходом к больному), а также с тем, насколько данный способ соответствует принципам оптимального заживления анастомоза. The article presents the results of a literature search for existing methods and approaches to formation of anastomosis in patients with esophageal diseases. It is shown that the results after esophag−ectomy can be related to many factors (method of forming the anastomosis, the surgeon's experience and correctness of anastomosis technique, individual approach to the patient) as well as in what extent the method complies with the principles of optimal anastomosis healing.