Проблемы лечениия уретеролитиаза с использованием интракорпоральной литотрипсии - Антонян, И.М.; Стецишин, Р.В.; Рощин, Ю.В. (Международный медицинский журнал, 2017)
Проведен анализ лечения пациентов с уретеролитиазом при использовании уретероскопии и контактной ультразвуковой литотрипсии. Приведены данные о неудачах и осложнениях, встретившихся при лечении камней мочеточника с использованием миниинвазивной хирургии. Частота интраоперационных осложнений при использовании данного метода лечения не превысила общеизвестных норм. Послеоперационные осложнения в основном разрешались терапевтическим путем. Проведено аналіз лікування пацієнтів із уретеролітіазом при використанні уретероскопії і контактної ультразвукової літотрипсії. Наведено дані про невдачі й ускладнення, які траплялися під час лікування каменів сечоводу з використанням мініінвазивної хірургії. Частота інтраопераційних ускладнень при використанні цього методу лікування не перевищила загальновідомих норм. Післяопераційні ускладнення вирішувалися перважно терапевтичним шляхом. Treatment of patients with ureteral stones using ureteroscopy and contact ultrasonic lithotripsy was analyzed. The data about the failures and complications encountered in the treatment of ureteral stones using mini−invasive surgery are reported. The incidence of intraoperative complications when using this method of treatment did not exceed the well−known standards. Post−operative complications were resolved by therapeutic measures.