Регіонарна анестезія з пролонгованою аналгезією при лікуванні множинних переломів кісток кінцівок - Чаплинський, Р.П.; Перепелиця, Є.Є.; Березка, М.І.; Гарячий, Є.В.; Литовченко, В.О. (Международный медицинский журнал, 2017)
Проведено оцінку ефективності регіонарної анестезії з подальшою пролонгованою епідуральною і плексусною аналгезією за допомогою одноразової еластопомпи у хворих із множинними переломами кісток кінцівок. Підкреслено, що використання регіонарної анестезії з пролонгованою аналгезією дає змогу прискорити післяопераційну функціональну реабілітацію і підвищити якість життя хворих у післяопераційному періоді. Проведена оценка эффективности регионарной анестезии с последующей пролонгированной эпидуральной и плексусной анальгезией с помощью одноразовой эластопомпы у больных с множественными переломами костей конечностей. Подчеркнуто, что использование регионарной анестезии с пролонгированной анальгезией позволяет ускорить послеоперационную функциональную реабилитацию и повысить качество жизни больных в послеоперационном периоде. The effectiveness of regional anesthesia followed by prolonged epidural analgesia and plexus blockade using a disposable elastopump in patients with multiple fractures of the limbs was assessed. It is emphasized that application of regional anesthesia with prolonged analgesia allows to acce−lerate post−operative functional rehabilitation and improve the quality of life of the patients during the post−operative period.