Науково-технологічна безпека України у контексті глобалізації - Буравльов, Є.; Стогній, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Проаналізовано потенційні явища і чинники, що можуть загрожувати національній безпеці країни, а також негативні прояви глобалізаційних процесів. Наголошено на необхідності розробки Концепції національних інтересів держави, яка б стала підгрунтям Національної програми дій. Розглянуто науково-технологічну складову безпеки України як важливий фактор соціально-економічних трансформацій. The potential phenomena and facts that can threaten the country national safety as well as negative manifestations of globalization processes are analyzed. It’s emphasized that it’s necessary to develop a Conception of the state national interests that would become a basis of the Nation action program. The scientific and technological constituent of Ukrainian safety is considered as an important factor of social and economic transformations.