О корреляции между вероятностью гдя и наличием минеральных включений в углях - Ульянова, Е.В. (Інститут фізики гірничих процесів НАН України, 2009)
По наслідкам дослідження мессбауеровських спектрів вугілля зроблено припущення, що формування викидонебезпечних зон вугільних пластів викликано наявністю у вугільній масі двовалентних сполук заліза. Coal’s Mossbauer spectra analysis results allow assuming ferrous iron inclusions in coals as the factor of outburst hazardous areas formation.