Про пластичні лінії розриву у кутовій точці кусково-однорідного тіла - Камінський, А.О.; Кіпніс, Л.А.; Поліщук, Т.В. (Доповіді НАН України, 2016)
Розглянуто симетричну задачу про розрахунок пластичних смуг у кутовій точці межі
поділу ізотропних середовищ. Пластична смуга моделюється лінією розриву дотичного
переміщення. Точний розв'язок відповідної задачі теорії пружності побудовано методом Вінера–Хопфа. На основі цього розв'язку визначено довжину і напрямок розвитку пластичних смуг. Рассмотрена симметричная задача о расчете пластических полос в угловой точке границы
раздела изотропных сред. Пластическая полоса моделируется линией разрыва касательного смещения. Точное решение соответствующей задачи теории упругости построено методом Винера–Хопфа. На основе этого решения определены длина и направление развития пластических полос. The symmetric problem of calculation of plastic strips at a corner point of the interface of isotropic
media is considered. The plastic strip is modeled by the line of rupture of a tangent displacement. An
exact solution of the corresponding problem of elasticity theory is constructed by the Wiener–Hopf
method. Basing on this solution, the length and the direction of development of plastic strips are
determined.