Індапамід: квантово-хімічні властивості - Казакова, О.О.; Довгань, Р.С.; Сирова, Г.О.; Загородний, М.І.; Чекман, І.С. (Доповіді НАН України, 2016)
Методом DFT (B3LYP/6-31G(d, p)) з використанням сольватаційної моделі IEF PCM
(GAMESS) досліджено електронну структуру та енергетичні характеристики індапаміду у водному розчині. Виявлені основні реакційні центри молекули, які можуть
брати участь у комплексоутворенні. Найбільший надлишок електронної густини несе
атом азоту сульфаніламідної групи, а найбільший позитивний заряд має атом вуглецю
карбонільної групи. Методом DFT (B3LYP/6-31G(d, p)) с использованием сольватационной модели IEF PCM
(GAMESS) исследована электронная структура и энергетические характеристики индапамида в водном растворе. Определены основные реакционные центры молекулы, которые
могут принимать участие в комплексообразовании. Наибольший избыток электронной плотности несет атом азота сульфаниламидной группы, а наибольший положительный заряд имеет атом углерода карбонильной группы. By the method of DFT (B3LYP/6-31G (d, p)) with the use of the solvation model IEF PCM
(GAMESS), the electronic structure and energy characteristics of the indapamide in an aqueous
solution are studied. The basic reaction centers of the molecule that can participate in the complexation
are revealed. A nitrogen atom of the sulfanilamide group has the largest excess of the electron
density, and a carbon atom of the carbonyl group has the largest positive charge.