Вапняковий нанопланктон із келовейських відкладів району Канівських дислокацій - Матлай, Л.М. (Доповіді НАН України, 2016)
Досліджено вапняковий нанопланктон з келовейських відкладів різних розрізів Канівщини. Наявність у ранньокеловейській товщі коколітів різного розміру свідчить про несталу солоність басейну седиментації. Вапняковий нанопланктон є важливим індикатором нормально-морських умов басейну седиментації. Исследован известковый нанопланктон с келловейских отложений разных разрезов Канев щины. Наличие в раннекелловейской толще кокколитов разного размера свидетельствует о нестабильной солености бассейна седиментации. Известковый нанопланктон является важным индикатором нормально-морских условий бассейна седиментации. The calcareous nannoplankton in the Callovian deposits from various regions of the Kanev district is studied. The presence of coccolites with various sizes in the Early Callovian deposits testifies to the un stable salinity of a sedimentation basin. The calcareous nannoplankton is an important indicator of normal marine conditions of a sedimentation basin.