Смачивание диоксида олова расплавами серебро—медь в воздушной среде - Найдич, Ю.В.; Сидоренко, Т.В.; Лупин, Б.К. (Адгезия расплавов и пайка материалов, 2015)
Изучены процессы смачивания и контактного взаимодействия расплавов системы Ag—Cu—O на поверхности SnO₂ в воздушной среде при температурах 1170—1270 К. Исследована микроструктура зоны контакта керамика—металл. Вивчено процеси змочування та контактної взаємодії розплавів системи Ag—Cu—O на поверхні диоксиду олова (з різною поруватістю зразків) у повітряному середовищі при температурах 1170—1270 К. Досліджено мікроструктуру зони контакту кераміка—метал. The wetting processes and contact interaction of Ag—Cu—O melts on surface of SnO₂ (with deferent porous) in air at temperatures of 1170—1270 K were studied in this paper. The microstructure of the ceramic / metal contact zone was investigated.