Про деякі "мінімальні" алгебри Лейбніца - Курдаченко, Л.А.; Субботін, І.Я.; Чупордя, В.А. (Доповіді НАН України, 2016)
Отримано детальний опис алгебр Лейбніца, усі власні підалгебри яких є алгебрами Лі, та алгебр Лейбніца, усі власні підалгебри яких є абелевими. Получено описание алгебр Лейбница, все подалгебры которых являются алгебрами Ли, и алгебр Лейбница, все собственные подалгебры которых абелевы. The description of the Leibniz algebras, whose proper subalgebras are Lie algebras, and the Leibniz algebras, whose proper subalgebras are Abelian, is obtained.