Зміна параметрів опалювального періоду на території України в результаті глобального потепління - Лялько, В.І.; Єлістратова, Л.О.; Апостолов, О.А. (Доповіді НАН України, 2016)
Розглянуто основні кліматичні характеристики (початок, кінець, тривалість) опалювального
періоду на території України. Показано їх зміну в умовах сучасного клімату. Розкрито структуру температурного режиму опалювального періоду. Підкреслено важливість кліматологічної
характеристики опалювального періоду для вирішення питання раціонального використання
паливно-енергетичного комплексу і його адаптації до зміни кліматичних умов. Рассмотрены основные климатические характеристики (начало, конец, длительность) отопительного периода на территории Украины. Показаны их изменения в условиях современного климата. Раскрыта структура температурного режима отопительного периода. Подчёркнута важность климатологической характеристики отопительного периода для решения вопросов рационального использования топливно-энергетического комплекса и его адаптации к изменениям климатических условий. The main climatic characteristics (beginning, end, duration) of the heating period on the territory of Ukraine are
considered. Their changes under conditions of the modern climate are shown. The structure of the temperature regime
of the heating period is revealed. The importance of the climatological characteristic of the heating period for the
solution of questions of the rational use of the fuel power complex and its adaptation to its changes of the climatic
conditions is emphasized.