Розробка композиційних матеріалів на основі олігооксипропіленфумарату, диметакрилат триетиленгліколю та стиролу з пролонгованим вивільненням левамізолу - Руденчик, Т.В.; Рожнова, Р.А.; Галатенко, Н.А.; Нечаєва, Л.Ю.; Кісельова, Т.О. (Доповіді НАН України, 2016)
Розроблено композиційні матеріали з левамізолом на основі олігооксипропіленфумарату, диметакрилат триетиленгліколю та стиролу. Встановлено вплив полістирольної складової на структуру та фізико-механічні властивості отриманих полімерних матеріалів. Спектрофотометричним методом досліджено динаміку вивільнення левамізолу з полімерної матриці композиційних матеріалів та встановлено, що потрійні композити зі стиролом характеризуються більш повним та тривалим вивільненням левамізолу. Разработаны композиционные материалы с левамизолом на основе олигооксипропиленфумарата, диметакрилат триэтиленгликоля и стирола. Установлено влияние полистирольной составляющей на структуру и физико-механические свойства полученных полимерных материалов. Спектрофотометрическим методом исследована динамика высвобождения левамизола с полимерной матрицы композиционных материалов и установлено, что тройные композиты со стиролом характеризуются более полным и длительным высвобождением левамизола. Composite materials with levamisole based on oligooxypropylene fumarate, triethylene glycol dimethacrylate, and styrene are synthesized. The influence of the polystyrene component on the structure and physical-mechanical properties of the obtained polymeric materials is established. The dynamics of release of levamisole from a polymer matrix of composite materials is investigated by the method of spectrophotometry. It is established that the ternary composites with styrene are characterized by a full prolonged release of levamisole.