Особливості електродугового розряду між композитними електродами Cu-C - Веклич, А.М.; Фесенко, С.О.; Крячко, Л.О.; Борецький, В.Ф.; Клешич, М.М.; Головкова, М.Є. (Электрические контакты и электроды, 2016)
Досліджено параметри плазми електродугового розряду між композитними електродами Cu—C. Значну увагу приділено розробленій методиці визначення електронної концентрації плазми. На основі результатів металографічних досліджень поверхні запропоновано механізм руйнування електродів. Исследованы параметры плазмы электродугового разряда между композитными электродами Cu—C. Большое внимание уделено разработанной методике определения электронной концентрации плазмы. На основе результатов металлографических исследований поверхности предложен механизм разрушения электродов. This work is dedicated to the investigation of electric arc discharge plasma between composite electrodes Cu—C. A great attention is paid to the determination of electron density in plasma by the designed method. Degradation mechanism of electrodes is proposed based on results of metallographic investigations.