Дослідження плазми електродугового розряду з домішками парів міді та нікелю - Веклич, А.М.; Клешич, М.М.; Фесенко, С.О.; Борецький, В.Ф. (Электрические контакты и электроды, 2016)
Досліджено плазму електричної дуги з домішками парів Ni та Cu. Методом оптичної емісійної спектроскопії одержано радіальні профілі температури плазми розряду між електродами Cu та Ni або Ni та Ni. Із залученням виміряних напруженості електричного поля позитивного стовпа та температури розраховано радіальні розподіли електронної концентрації плазми. Исследована плазма электродугового разряда с примесями паров Ni и Cu. Методом оптической эмиссионной спектроскопии получены радиальные профили температуры между электродами Cu и Ni или Ni и Ni. Вычислены радиальные распределения электронной концентрации плазмы на основании измеренных напряженности электрического поля положительного столба и температуры. Plasma of electrical arc with Ni and Cu vapor impurities was investigated. Radial profiles of plasma temperature in discharge between of Cu and Ni or Ni and Ni electrodes were obtained by method of optical emission spectroscopy. Radial distributions of plasma electron density were calculated with taking into account of measured electric field of positive column and temperature radial profiles.