High dosage thermoluminescence diamond dosimeters - Hernández-Ortiz, M.; Bernal, R.; Cruz-Vázquez, C.; Morales, J.; Castaño, V.M. (Сверхтвердые материалы, 2012)
Diamond thin films have been irradiated with high doses (up to 12.8 kGy) of ⁹⁰Sr beta particles. The diamond thin films have been synthesized from commercial Tequila as a precursor using pulsed liquid injection by chemical vapor deposition technique reported recently. Thermoluminescence phenomena at these doses exhibit peak curve shift to higher temperatures (from 370 to 440 K) in the glow curve and the integrated thermoluminescence curve show a linear behavior. Therefore, it has been considered that diamond thin films could be used as high doses dosimeters. Алмазні тонкі плівки, які було синтезовано хімічним осадженням парів з промислово виробленої Текіли в якості прекурсору з використанням методу імпульсного упорскування рідини, про який було нещодавно повідомлено, опромінювали високими (до 12,8 кГр) дозами бета-частинок ⁹⁰Sr. При таких дозах опромінення максимум кривої термолюмінесценції зсувається до більш високих (від 370 до 440 K) температур і залежність інтегрованої термолюмінесценції від дози опромінювання є лінійною. Тому алмазні тонкі плівки можуть бути використані як дозиметри при високих дозах опромінювання. Алмазные тонкие пленки, которые были синтезированы химическим осаждением паров из промышленно произведенной Текилы в качестве прекурсора при использовании метода импульсного впрыскивания жидкости, о котором недавно было сообщено, облучали высокими (до 12,8 кГр) дозами бета-частиц ⁹⁰Sr. При таких дозах облучения максимум кривой термолюминесценции сдвигается в область более высоких (от 370 до 440 K) температур и зависимость интегрированной термолюминесценции от дозы облучения является линейной. Поєтому алмазные тонкие пленки могут быть использованы как дозиметры при высоких дозах облучения.