Мо₂C як носій оксидних Cu–Co–Fe каталізаторів в реакції окиснення СО - Богатирьова, Г.П.; Захарова, Т.М.; Веселовський, В.Л.; Цапюк, Г.Г.; Бєда, О.А.; Полторацький, В.Г. (Сверхтвердые материалы, 2013)
Вивчено фізико-хімічні характеристики Cu–Co–Fe оксидних каталізаторів, нанесених на карбід молібдену, та їх каталітичну активність в реакції окиснення СО. Показано, що для більш ефективного використання Мо₂C як носія для каталізаторів його потрібно обробляти сумішшю кислот HF + HNO₃ з метою підвищення дефектності структури. Изучены физико-химические характеристики Cu–Co–Fe оксидных катализаторов, сформированных на Мо₂C, и их каталитическая активность в реакции окисления СО. Показано, что для более эффективного использования Мо₂C в качестве носителя для катализаторов его необходимо обрабатывать смесью фторводородной и нитратной кислот для повышения дефектности структуры Мо₂C. Physico-chemical characteristics of Cu–Co–Fe oxide catalysts, supported on the Mo₂C, and their catalytic activity in the reaction of CO oxidation have been studied. It was shown, that for more effective use of Mo₂C as supporter for catalysts, it should be treated by the mixture of acids (HF and HNO₃) for the increasing of Mo₂C structure faultiness.