Структурозмінений поверхневий шар контактних поверхонь кругу з НТМ та виробу, що піддається обробці, як чинник підвищення їх зносостійкості (зміна елементного складу) - Лавріненко, В.І. (Сверхтвердые материалы, 2013)
Досліджено утворення структурозміненого поверхневого шару контактних поверхонь кругу з надтвердих матеріалів та оброблюваного виробу при тепловому та плазмовому впливах за рахунок перерозподілу елементного складу матеріалу, що піддавався такому впливу. Показано, що зміна елементного складу має вплив на механічні характеристики контактних поверхонь і, як наслідок, дозволяє знайти умови підвищення їхньої зносостійкості. Исследовано образование структурноизмененного поверхностного слоя контактных поверхностей круга из СТМ и обрабатываемого изделия при тепловом и плазменном воздействиях за счет перераспределения элементного состава материала, который подвергали такому воздействию. Показано, что изменение элементного состава влияет на механические характеристики контактных поверхностей и, в результате, позволяет определить условия повышения их износостойкости. The paper addresses the formation of a structurally changed contact surface layer in a superabrasive wheel and workpiece under thermal and plasma actions, which occurs through redistribution of elemental composition in the material subjected to such actions. The change of the elemental composition is shown to have an effect on mechanical characteristics of the contact surfaces and thus makes it possible to find conditions for improving their wear resistance.