Підвищення ефективності фінішної обробки виробів з природного каменю інструментом із алмазно-полімерного волокна - Курілович, В.Д.; Філатов, Ю.Д.; Ковальов, В.А. (Сверхтвердые материалы, 2014)
Описано методи підвищення ефективності обробки природного каменю інструментом з алмазно-полімерного волокна на підготовчій операції перед поліруванням. Визначено параметри, що впливають на виготовлення каліб-рованого волокна. Виготовлено і апробовано дослідні зразки інструменту. Запропоновано конструкцію інструменту, що забезпечує рівномірний характер зносу робочого шару. Проведено аналіз якості обробленої поверхні виробу. Описаны методы повышения эффективности обработки природного камня инструментом из алмазно-полимерного волокна на подготовительной операции перед полированием. Определены параметры, влияющие на изготовление калиброванного волокна. Изготовлены и апробированы опытные образцы инструмента. Предложена конструкция инструмента, обеспечивающая равномерный характер износа рабочего слоя. Проведен анализ качества обработанной поверхности изделия. We describe the efficiency of processing natural stone tool with a diamondpolymer fibers preparatory operations before polishing. The parameters that influence the production of calibrated fiber. Manufactured and tested research tool . The design of the tool and the tool itself is made . The analysis of the quality of machined workpiece surface.