Новый композиционный абразивный материал из невостребованных порошков природного алмаза - Полторацкий, В.Г.; Петасюк, Г.А.; Сафонова, М.Н.; Бочечка, А.А.; Ткач, В.Н.; Шамраева, В.С. (Сверхтвердые материалы, 2014)
Приведены результаты исследования физических свойств и размерных характеристик невостребованных порошков природного алмаза. Описана процедура компактирования таких порошков методом физико-химического синтеза при давлениях меньших атмосферного. Методом диспергирования компактов изготовлены шлифпорошки широкой гаммы зернистости и изучены их морфометрические и эксплуатационные характеристики. Показано, что такие порошки пригодны для использования в алмазно-абразивном инструменте и при изготовлении паст. Подано результати дослідження фізичних властивостей і розмірних характеристик незатребуваних до використання порошків природного алмазу. Описано процедуру компактування таких порошків методом фізико-хімічного синтезу при тисках, менших за атмосферний. Методом диспергування компактів виготовлено шліфпорошки широкой гамми зернистости і вивчено їх морфометричні та експлуатаційні характеристики. Показано, що такі порошки придатні для використання в алмазно-абразивному інструменті та при виготовленні паст. The results of study of physical properties and size characteristics of natural diamond scrap are presented. The procedure of the scrap compaction by physicochemical synthesis under lower than atmospheric pressure is described. Morphometric and operating characteristics of powders produced from scrap compacts by crushing have been studied. It’s summarized that these powders are suitable for use in diamond-abrasive tools and pastes.