Вплив пластичної деформації на фазовий склад, текстуру і механічні властивості високоентропійного сплаву CrMnFeCoNi₂Cu - Карпець, М.В.; Мисливченко, О.М.; Крапівка, М.О.; Горбань, В.Ф.; Макаренко, О.С.; Назаренко, В.А. (Сверхтвердые материалы, 2015)
Досліджено деформацію багатокомпонентного високоентропійного сплаву CrMnFeCoNi₂Cu. За допомогою рентгенівської дифрактометрії, растрової електронної мікроскопії та мікроіндентування вивчено розподіл елементів, мікроструктуру, фазові перетворення та механічні властивості цього сплаву. Показано, що сплав CrMnFeCoNi₂Cu має великий потенціал для зміцнення під час холодної пластичної деформації. Исследована деформация многокомпонентного високоэнтропийного сплава CrMnFeCoNi₂Cu. С помощью рентгеновской дифрактометрии, растровой электронной микроскопии и микроиндентирования изучены распределение элементов, микроструктура, фазовые превращения и механические свойства этого сплава. Показано, что сплав CrMnFeCoNi₂Cu имеет большой потенциал для упрочения во время холодной пластической деформации. The deformation of the CrMnFeCoNi₂Cu multicomponent high-entropy alloy has been studied. X-ray diffractometry, scanning electron microscopy, and microindentation have been used to analyze the distribution of elements, microstructure, phase transformations, and mechanical properties of the CrMnFeCoNi₂Cu alloy. It has been shown that this alloy has a high potential of hardening in the course of the cold plastic deformation.