Связь серологического родства белков с адсорбцией частиц бактериоцина Pectobacterium carotovorum J2 и бактериофага ZF40 - Максименко, Л.А.; Романюк, Л.В. (Доповіді НАН України, 2016)
Методом иммуноблотинга с использованием кроличьей антисыворотки выявлены серологически родственные белковые компоненты в составе макромолекулярных каротоворицинов типа фаговых хвостовых отростков (MCTV/J2) и бактериофага ZF40 Pectobacterium carotovorum subsp.carotovorum. Эти компоненты могут быть фактором узнавания общих сайтов связывания с бактериальной клеткой. Показана конкуренция при адсорбции на индикаторном штамме RC 5297 в условиях смешанной инфекции фага ZF40 и MCTV/ J2. Методом імуноблотингу з використанням кролячої антисироватки виявлено серологічно споріднені білкові компоненти у складі макромолекулярних каротоворицинів типу фагових хвостових відростків (MCTV/J2) і бактеріофага ZF40 Pectobacterium carotovorum subsp.carotovorum. Ці компоненти можуть бути фактором впізнавання спільних сайтів зв’язування з бактеріальною клітиною. Показано конкуренцію при адсорбції на індикаторному штамі RC 5297 в умовах змішаної інфекції фага ZF40 і MCTV/J2. Immunoblot analysis with rabbit antiserum has revealed serologically related protein components in the structure of phage tail-like macromolecular carotovoricins (MCTV/J2) and bacteriophage ZF40 Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum. These components may act as recognition factors for the common binding sites on the bacterial surface. A competition for the adsorbtion sites between the phage ZF40 and MCTV/J2 is demonstrated under the conditions of mixеd infection.