Рафинирование магниевого расплава углеродсодержащими фильтрами - Шаломеев, В.А.; Цивирко, Э.И.; Самойлов, В.Е.; Самойлов, Ю.В.; Гонтаренко, В.И. (Процессы литья, 2012)
Исследованы структура и свойства литья из магниевого сплава МЛ5 при фильтрации его через углеродсодержащие материалы. Показано, что применение графита, магнезита и известняка для фильтрации магниевого расплава позволяет не только рафинировать его, но и эффективно модифицировать. Досліджено структура та властивості лиття з магнієвого сплаву МЛ5 при фільтрації його через матеріали, що містять вуглець. Показано, що застосування графіту, магнезиту та вапняку для фільтрації магнієвого розплаву дозволяє не тільки рафінувати його, а й ефективно модифікувати. The structure and properties of cast magnesium alloy ML5 by filtering it through a carbon-containing materials. It is shown that the use of graphite, magnesit and limestone for magnesium melt filtration allows us not only to refine it, but also effectively modified.