Влияние вибрации на кинетику затвердевания и структуру непрерывнолитых заготовок - Нурадинов, А.С.; Таранов, Е.Д.; Эльдарханов, А.С. (Процессы литья, 2012)
На модельном сплаве камфен изучено влияние вибрации на кинетику и структуру затвердеваия полунепрерывнолитой заготовки. Установлено, что, меняя место подвода виброимпульса и параметры вибрации, можно управлять формирующейся структурой непрерывнолитых заготовок. На модельном сплаві вивчено вплив вібрації на кінетику тверднення та структуру напівбезперервнолитої заготовки. Встановлено, що, змінюючі місце підвода віброімпульса та параметри вібрації, можна управляти формуванням структури безперервнолитих заготовок. In the model alloy camphene studied the effect of vibration on the kinetics and structure continuously preparations is studied. It is established that changing the place of supply vibropulse and vibration parameters can be controlled formative structure billets.