Микролегирование сплава AlCu6,8 титаном - Ласковец, В.В.; Гзовский, К.Ю.; Гаврилюк, В.П. (Процессы литья, 2012)
Рассмотрен механизм влияния титана на упорядочение атомов в расплаве, процесс кристаллизации и структру сплава AlCu6,8. Предложена формула для рассчета оптимального содержания титана в сплавах. Розглянуто механізм впливу титану на упорядкування атомів в розплаві, процес кристалізації та структуру. Запропоновано формулу для розрахунку оптимального вмісту титану в сплавах. The mechanism of influence of the titan on self-organization in alloy melt, crystallization process and structure of alloys is considered. The formula for calculation of the optimum maintenance of the titan in alloys is offered.