Особливості живлення щуки (Esox lucius) Канівського водосховища у весняний період - Гурбик, О.Б.; Діденко, О.В.; Бузевич, І.Ю. (Гидробиологический журнал, 2015)
У статті розглянуто живлення щуки Канівського водосховища у весняний період 2010—2011 рр. Згідно з отриманими даними, її раціон включав 12 видів риб. Основу живлення щуки за частотою зустрічальності складали плітка (27,3%), окунь (22,7%), краснопірка (11,4%) та карась сріблястий (11,4%). За індексом відносної значущості кормових об’єктів у харчовій грудці щуки домінувала плітка (35,7%), далі йшли карась сріблястий (21,1%) і окунь (20,2%). В статье рассматривается питание щуки Каневского водохранилища в весенний период 2010—2011 гг. Согласно полученным данным, ее рацион включал 12 видов рыб. Основу питания щуки по частоте встречаемости составляли плотва (27,3%), окунь (22,7%), красноперка (11,4%) и серебряный карась (11,4%). По индексу относительной значимости кормовых объектов в пищевом комке щуки доминировала плотва (35,7%), затем следовали серебряный карась (21,1%) и окунь (20,2%). The article examines the diet of pike of the Kanev reservoir in spring period of 2010—2011. According to obtained data, it consumed 12 fish species. By the frequency of occurrence, the most important species were roach (27,0%), perch (22,7%), rudd (11,4%), and crucian carp (11,4%). By the relative importance index of food objects in pike gut content, the dominating species was roach (35,7%) followed by crucian carp (21,1%), and perch (20,2%).