Точні розв'язки однієї спектральної задачі з диференціальним оператором Шрьодінгера з поліноміальним потенціалом у R² - Макаров, В.Л. (Доповіді НАН України, 2017)
Вперше розглянуто суттєво двовимірний випадок оператора Шрьодінгера з поліноміальним потенціалом.
За допомогою FD-методу та системи комп'ютерної алгебри Maple знайдено чотири точні власні значення
для потенціалу конкретного вигляду з шести найменших. Впервые рассмотрен существенно двухмерный случай оператора Шрёдингера с полиномиальным потенциалом. С помощью FD-метода и системы компьютерной алгебры Maple найдены четыре точные собственные значения для потенциала конкретного вида из шести наименьших. The essentially two-dimensional case of the Schrödinger operator with polynomial potential is considered for the
first time. Using the FD-method and the Maple computer algebra system, we found four of six lowest eigenvalues
for a fixed form of the potential.