З історії створення і розвитку Державного інституту наукової і практичної ветеринарії Наркомзему УРСР у довоєнний період - Корольов, А.Г. (Центр пам'яткознавства НАН України та Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, 2009)
Показана эпизоотологическая ситуація в Украине на рубеже 19 и 20 столетий и причины создания и деятельности Государственного института научной и практической ветеринарии Наркомзема УССР в первые довоенные годы. The epizootology situation in Ukraine on a boundary of 19 and 20 centuries and the reasons of creation and activity of the State institute of scientific and practical veterinary science of Narkomzema Ukr.SSR in the first pre-war years is shown.